Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpetejte se ;)

28. 9. 2007

Zde můžete napsat cokoliv, co se týká králíčků, nebo těchto stránek. Vaše dotazy ráda zodpovím.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Pavlína, 3. 11. 2009 23:04)

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli posíláte králíčky i kurýrem, bydlím u Uherského Hradiště. Děkuji za odpověď Pavlína

Odpověď pro Jakuba

(Petra, 1. 11. 2009 19:44)

Dobrý den.
Velmi ráda bych se ukázala, ale bohužel mám malé časové možnosti a nemám čas odjet v půlce týdne tak daleko. Zkušenost by to byla velká, to věřím, protože tady u nás nikdo zakrslé beránky nechová. Myslím si, že jsem na tom schovem zakrs. tak napůl, většinou se daří a někdy se to také vůbec nepovede. :)
V tomto roce jsem byla pouze na 2 výstavách, více mi čas nedovolil.
Ovšem v příštím roce plánuji více výstav a více králíčků na vystavení. Snad se mi to podaří a budu moci porovnávat sůvj chov s ostatními. :)

S pozdravem, Petra Kostečková

Speciálka

(Jakub, 1. 11. 2009 15:42)

Dobrý den,
chtěl jsem se jen zeptat zda se ukážete se svými svěřenci na speciální výstavě v Lysé nad Labem a porovnáte svůj chov s ostatními chovateli. Myslim si, že by to byla dobrá zkušenost. A alespoň byste věděla na čem ste se svým chovem.

VZORNÍK PLEMEN KRÁLÍKŮ ON LINE

(adam, 5. 8. 2009 12:05)

Dobrý den, byl tu dotaz ohledně vzorníku. Prvně zmíním, že vzorník je kniha, která uvádí a popisuje jak mají vypadat všechna králičí plemena uznaná na území ČR. On line verzi (neplnohodnotnou, bez fotografií) lze nalézt na http://kralik.plivnik.cz/ pokud ale bude mít někdo o vzorník zájem není problém. Stačí si napsat...

Odpověď pro Lukáše

(Petra, 27. 7. 2009 17:57)

Dobrý den. Ano, slevu Vám klidně dám, mám nedostatek místa, tak potřebuju najít rychle nového majitele. Pokud by jste si pro samičku přijel do konce týdne, nechám vám jí za 250 kč. Pro foto mi napište na email, během zítřka Vám pošlu fotky. ( kos.petka@seznam.cz ). Děkuji

cena?..

(Lukáš, 27. 7. 2009 10:14)

chci se zeptat, zda by nebyla sleva na samici černou straku, když nemůže na výstavu, defakto ani do chovu, protože ji neobodují a prosím, máte někde fotky rodičů?

Odpověď pro tetu ATA

(Petra, 23. 6. 2009 17:41)

Vaše otázky máte zodpovězené na emailu. :)

teplota pro zakrslého králíčka

(teta ATA, 22. 6. 2009 19:02)

Mám ještě jeden dotaz - jakou nejnižší teplotu zakrslík snese, aby mu to neublížilo? Jde mi o to, jestli je možné ho nechat přes noc venku, třeba v kotci, nebo je zakrslík pouze domácí tvor na hýčkání v bytě? A mám počítat s tím, že mu budou vadit letní vedra? Je to čtyřměsíční kluk, tak nevím, jestli mu zima či vedro vadí (neptám se na průvan, ten vadí snad každému...).
Chovu zdar!

chov králíčka neznámého původu

(teta ATA, 22. 6. 2009 18:35)

Přišla jsem k zakrslému králíčkovi beránkovi jako slepý k houslím - původní "chovatelka"-školačka se ho zbavila kvůli prázdninám, aby si je mohla bezstarostně užít. Nedozvěděla jsem se od ní nic kloudného (králíčka měla necelý měsíc jen jako hračku, tak mu nedala ani jméno, zřejmě není očkován a ani neví, odkud ho rodiče přinesli, nezajímala se o to), tak ten nešťastník skončil u mě, i když pro něj nemám podmínky zrovna ideální (mám desetiletou žárlivou fenku). Králíček asi nemá dobré zkušenosti, protože je dost plachý - co s ním mám dělat? (zbývající část dotazu na e-mailu kos.petka@...) Když se nedá chytit, nemohu jej dát do přepravky atd., jinak je moooc hodný a čistotný, ale nepřítulný, jen všechno pořád očichává a lítá po pokoji, už má svoje "nory". Na vzhledu mi nezáleží, i když mi připadá krásný; pro mě je podstatné, že je to živá dušička a určitě potřebuje cítit něčí přízeň. Čím to, že ani po 3 týdnech se nedá hladit a chovat, i když má u nás klid a nikdo ho netrápí?? Je šance, že se to změní?
Dík za odpověď, chovu zdar!

Odpověď pro wercis

(Petra, 10. 4. 2009 8:34)

Dobrý den,
ano, může to být z obchodu, setkají se tam různí králíčci v jedné kleci a často se perou. Králíčkovi to určitě zmizí, pokud by mu to však začalo mokvat, radějí navštivte veterináře. Hlavně stroupky nesloupávejte, samy odpadnou až se pod nimi vytvoří nová kůžička. :)

Nashledanou, Petra

dotaz

(wercis, 6. 4. 2009 23:43)

dobrý den chtěla sem se zeptat mame doma krátce králíčka beránka a nasla sem mu na srsti 3 stroupky ale jsou krvavé zaschlé.může to být ze zverimexu od ostatních králíčků?že by mu ublížili?děkuji za odpověď.

Kde najdu vzorník?

(TooLverka, 29. 5. 2008 14:00)

Dobrý den,
Mohu se zeptat prosím , kde naleznu nejaký vzorník chovu,jak mají vypadat standarty zakrslíků?

www.zakrslikralik.estranky.cz

(Sofča, 17. 5. 2008 14:46)

Taky moc děkuji.. Zatím tam mám hodně pravopisných chyb, ale ty opravím jako polsední, protože moc nestíhám.. Tak vám přeji mnoho úspěchů! :)

Pro Sofču

(Petra, 16. 5. 2008 20:29)

Děkuji za ohlas na stránky. :)Jte první , kdo se k těmto stránkám tímto způsoběm vyjádřil . A děkuji i za mé chlupáče. Přeji hezký den a nashledanou . :)

www.zakrslikralik.estranky.cz

(Sofča, 16. 5. 2008 16:52)

Máte to tu mooc pěkné! :) A králíčci jsou úúžasní! :) Opravdu mooc pěkní!! A máte pěkné strakáče! A toho Majkla si nevšímejte.. Kdyby to nebyla pravda tak by vám neříkali tohle.. (asi závidí).. :D Fakt mooc pěkné! :)

strakáč

(Majkl, 6. 1. 2008 23:09)

Sic nerad ale opět sem tu a odpovídám na něco co nechci jelikož každy chovatel ví co vystavuje jak Zb str vypadá!Rád bych vám ukázal příklad strakáče dle vzorníku ale nejdou sem vkládat fota takže bohužel!Asi by ste koukala jak vypadá strakáč v provedeníZb.Mnoho úspěchů a pozdravujte posuzovatele co vám davaj 5 :-( chovu zdar

Odpověď pro Dana

(Petra, 1. 1. 2008 16:03)

Dobrý den.
V takovém případě bývá skoro vždy problém.Roční samice je již zvyklá být sama, bojí se, že ji mladší zabere její území(klec).A proto na malou útočí.
V této oblasti vám moc neporadím, záleží na temperamentu obou samic. Pokud se neperou zase až tak moc (že chlupy lítají :D) je možné , že si na sebe zvyknou . Pokud by se to nesrovnalo, dalo by se to řešit kastrací a to se u samic moc nedoporučuje. Další řešení je , pořídit ještě jednu klec.
Většinou si lidé pořizují páreček a vykastrují samce. Králíci tak často tvoří harmonický pár a pravděpodobně by se prát neměli.
Nashledanou , a ať vám králíci dobře dupou !! :)

otázka k chovu

(DAN, 1. 1. 2008 11:42)

Zdravím.máme doma rok starou zakrslici beránka a rozhodli jsme se k ní pořídit další,je to mládě 6ti týdenní holka.snažíme se je mít v jedné kleci,ale nevíme jestli to tak můžeme udělat,neboť se nahánějí po kleci,starší si začla postříkávat močí okolí i vnitřek klece i její výbavu.stále malou ohrýzkává,postrkuje a odsunuje od výbavy klece.myslíte že se to urovná a sklidní,nebo je to projev agrese a může kumulovat?děkuji za odpověď Dan

Odpověď pro Majkla

(Petra, 23. 12. 2007 18:36)

Já narozdíl od vás vím, jak má strakáč vypadat.
Vím,že se boduje i kresba. Neříkám, že moji králíci jí mají špičkovou ,ale je alespoń vyhovující . Body naženou na stavbě a tvaru těla. Pokud máte také strakáče, určitě by stálo za to je vidět, pochybuji, že jsou přesně podle vzorníku!

ocenění

(Majkl, 22. 12. 2007 17:42)

Milá Petro,někdy se přijedte podívat na vystavu at víte jak ma strakáč vypadat,barva jako kresba plaště je velmi duležita a taky se boduje,nebo alespon nahledněte do vzorníku! Chovu zdar